VIJESTI


Obavijest

7 studenoga, 2022

U Domu zdravlja Novi Travnik, uspješno je završena realizacija projekta-Nabava digitalnog mamografa, donacija Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Kako je listopad mjesec borbe protiv raka dojke, dana 20.listopada, nakon pribavljene potrebite dokumentacije i dobijanja licence za rad od Državne regulatorne agencije BiH za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, uređaj je pušten u rad.

Rad je započeo sa skriningom i svim zainteresiranim ženama od navršene 40 godine i više obavljeni su besplatni mamografski pregledi.

02.studenog 2022.godine u posjeti Domu zdravlja, bila je predstavnica Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske g-đa Anita Drnetić, izvršila je monitoring doniranih sredstava i izrazila zadovoljstvo za uspješnu realizaciju projekta. Ovaj uređaj je od neprocjenjive vrijednosti za rano otkrivanje vrlo teške zloćudne bolesti kod žena.

Digitalna mamografija omogućuje otkrivanje manjih promjena i do 30% u odnosu na klasični-analogni mamograf, što automatski povećava pozitivan ishod liječenja zloćudne bolesti, istaknula je ravnateljica Doma zdravlja – prim.mr.sc.Ivanka Mađar-Šimić i još jednom se zahvalila Ministarstvu zdravstva i Vladi Republike Hrvatske za ovu vrijednu donaciju.

 

 


© 2020 DOM ZDRAVLJA – Novi Travnik